Sydentur rasjonerings idioti

Lars Sponheim kommer nok en gang med en duste uttalelse. I Dagsavsen sier han at Sydenturer bør rasjoneres . Dvs vi skal ikke få lov til å dra til syden mer enn én gang i året. Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg en gang fikk meg selv til å gi Venstre min stemme. Partiet har mange gode ideer men med Lars Sponheim på toppen så blir appellen til partiet ganske så lav.

Som det sikkert er klart fra tidligere så er jeg tilhenger av miljøvern. Bare ikke sosialist versjonen av miljøvern. Tradisjonelt har jo Venstre ofte kommet med miljøverns tiltak som utnytter markedet til å skape bedre miljø. Men dette rasjonerings forslaget er jo direkte sosialist politikk. Dvs lag forbud mot alt vi ikke liker. Jeg har ment og kommer altid til å mene at veien til et godt miljø er ikke primert gjennom forbud men gjennom å gjøre det lønsomt å være miljøvennelig.

En reduksjon i sydenturer bør dermed realiseres gjennom f.eks. økte skatter på flybensin. Da blir sydenturer dyrere og færre vil ta dem. Derimot skaper det en insentament for flyselskapene å redusere bensin bruken. Ved å bruke avgifter som virkemiddel i stede for for forbruk så kan man over tid ende opp med at alle kan fly flere enn én gang per år men likevel slipple ut mindre CO2 enn hvis en rasjonering ble inført.

En rasjonering skaper jo ikke noe insentament for at flyene skal bruke mindre bensin. Uansett hvor mye man reduserer bensinbruken så får jo ikke flyselskapene solgt noen flere flybiletter.

Reklamer

3 thoughts on “Sydentur rasjonerings idioti

  1. Hehehe ja. Eneste er at jeg synes det er litt synd at det er knapt blitt noen alternativer igjen på borgerlig side. Flere av borgerlige partier ligner jo mer og mer på SV og Ap på flere områder. Skal det blir borgerlig flertall så må det jo være noen alternativer å stemme på. Alle kan ikke stemme på Frp.

    I teorien er jo Venstre bra: «Venstre always take side for the individual, against bureaucracy and excessive regulations» står det på web siden deres. Hva har rasjonering av sydenturer med fjerning av «excessive regulations» å gjøre??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s